RAJTCSOMAG ÉS RAJTSZÁM


A rajtcsomag átvételekor fényképes igazolvánnyal kell igazolnod magad. E nélkül a rajtcsomagot nem tudod átvenni! A rajtszámot a verseny során végig elöl és jól láthatóan kell viselni.
A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos.A rajtcsomag tartalma:


 • Rajtszám
 • Prémium karszalag
 • Versenyenként eltérő, gyűjthető matrica
 • Biofreeze krém minta

Kizárólag karszalaggal tudsz bejutni:


 • Rajt- és célterületre
 • Frissítőpontokra
 • CSOMAGMEGŐRZŐHÖZ

A rajtszámodat vidd magaddal:


 • CSOMAGMEGŐRZŐ
 • Ebéd
 • Öltöző
 • Verseny :)Nevezési feltételek


A versenyre való nevezéssel a versenyző feltétel nélkül elfogadja a verseny szabályait és etikáját.
Egy versenyző csak egy távon versenyezhet.NEVEZÉS


NEVEZNI KIZÁRÓLAG A WADKANZ.HU OLDALON KÖZZÉTETT NEVEZÉSI FELÜLETEN LEHET ADATAID PONTOS MEGADÁSÁVAL A VERSENY NAPJA ELŐTTI 10. NAP 23.59-IG.

A NEVEZÉS A BEFIZETÉS BEÉRKEZÉSE ÉS AZ EMAILBEN TÖRTÉNŐ VISSZAIGAZOLÁS UTÁN SZÁMÍT ÉRVÉNYESNEK.

FIZETÉSI HATÁRIDŐ: 4 NAP. A BE NEM FIZETETT NEVEZÉSEKET AZ 5. NAPON AUTOMATIKUSAN TÖRLI A RENDSZER.

VIS MAIOR ESETÉN A VERSENY EGY MÁSIK IDŐPONTBAN KERÜL MEGSZERVEZÉSRE.

NEVEZÉSI DÍJ TARTALMA


 • Egyedi befutóérem a szintidőn belüli teljesítőknek
 • Egyedi, névre szóló rajtszám.
 • Időmérés.
 • Letölthető Diploma befutóknak.
 • Befutófotó.
 • Frissítés
 • Reggeli és ebéd VAGY VACSORA a választott csomagtól függően.
 • A verseny.Nevezés menete


1. Nevezési lap kitöltése.

2. Nevezés visszaigazolása emailben, a fizetéshez szükséges adatokkal.

3. Utalás vagy online bankkártyás fizetés, az OTP Simple rendszerén keresztül. FIZETÉSI HATÁRIDŐ: 4 NAP.

4. Befizetés visszaigazolása emailben.

Utalás esetén a regisztrációt követően 4 napon át tartjuk fenn neked a helyet. Ha a regisztráció utáni 5. napon, vagy a nevezés zárásáig nem érkezett be a nevezési díj, töröljük regisztrációdat. AMENNYIBEN NEM KAPTAD MEG A NEVEZÉS VISSZAIGAZOLÁSÁT 1 NAPON BELÜL, kérjük, feltétlenül jelezd nekünk az info@wadkanz.hu címre írt emailben.

KÉRJÜK, KIZÁRÓLAG AZ EMAILBEN KAPOTT BANKSZÁMLASZÁMRA UTALJATOK, NE A WEBOLDALON SZEREPLŐ ÁLTALÁNOS SZÁMLÁNKRA, MERT RENDSZERÜNK CSAK ÍGY ÉRZÉKELI A BEFIZETÉST.HELYSZÍNI NEVEZÉS

A HELYSZÍNI NEVEZÉST LIMITÁLTAN BIZTOSÍTUNK EMELT DÍJAS ÁRON. NEVEZZ ELŐBB A KEDVEZMÉNYÉRT!

RAJTCSOMAGOT, EGYEDI RAJTSZÁMOT ÉS EGYÉB AJÁNDÉKOKAT CSAK ELŐNEVEZŐINKNEK BIZTOSÍTUNK!
FULLEXTRA CSOMAGOT CSAK ELŐNEVEZŐINKNEK BIZTOSÍTUNK, HELYSZÍNI NEVEZŐINKNEK CSAK AZ ALAP-CSOMAG ELÉRHETŐ.

VIP ÉS BÉRLETES NEVEZÉS

A VIP ÉS BÉRLETES nevezésre jogosultak akkor is regisztrálhatnak (a regisztrációs időszak végéig), ha a létszámlimitek már beteltek. A versenyszabályzat további pontjai természetesen rájuk is érvényesek.

NEVEZÉS MÓDOSÍTÁSA

A NEVEZÉS MÓDOSÍTÁSÁT KIZÁRÓLAG EMAILBEN LEHET KÉRNI (INFO@WADKANZ.HU) A VERSENY ELŐTTI 10. NAP 23.59-IG. A NEVEZÉS MÓDOSÍTÁSI KÉRELEM CSAK AKKOR ELFOGADOTT, HA AZT EMAILBEN IS VISSZAIGAZOLJUK. A NEVEZÉS LEFELÉ TÖRTÉNŐ MÓDOSÍTÁSA ESETÉN VISSZAUTALJUK A KÜLÖNBÖZETET, DE LEVONUNK BELŐLE 2.222 FT KEZELÉSI KÖLTSÉGET. A NEVEZÉS FELFELÉ TÖRTÉNŐ MÓDOSÍTÁSA A KÜLÖNBÖZET MEGFIZETÉSÉVEL LEHETSÉGES. A MÓDOSÍTÁST CSAK ABBAN AZ ESETBEN TUDJUK ELFOGADNI, HA A KÉRT TÁVON VAN MÉG SZABAD HELY, ÉS A KÜLÖNBÖZET A FENTI IDŐPONTIG MEGÉRKEZETT BANKSZÁMLÁNKRA (WadkanZ Multisport Kft. Iban: HU32 1620 0223 1006 5172 0000 0000 KÖZLEMÉNY: VERSENY HELYSZÍNE, NEVEZŐ NEVE ÉS RAJTSZÁMA – PÉLDÁUL: BUDAKESZI, FÜRGE WADKAN, 123).

NEVEZÉS LEMONDÁSA

A NEVEZÉST A BEFIZETÉS VISSZAIGAZOLÓ EMAILJÉBEN TALÁLHATÓ LINKRE KATTINTVA LEHET, A VERSENY ELŐTTI 10. NAP 23.59-IG. EBBEN AZ ESETBEN A NEVEZÉSI DÍJAT A VERSENY NAPJA UTÁNI 30 MUNKANAPON BELÜL VISSZAUTALJUK, DE LEVONUNK BELŐLE 2.222 FT KEZELÉSI KÖLTSÉGET. NEM FOGADJUK EL A LEMONDÁST TELEFONON, SMS-BEN, PALACKPOSTÁVAL, FAXON, SZÓBAN. A VERSENY ELŐTTI 10. NAP 23.59 UTÁN NEM LEHET A NEVEZÉST SEM LEMONDANI, SEM MÁS SZEMÉLY RÉSZÉRE ÁTADNI, SEM MÁS VERSENYRE ÁTIRÁNYÍTANI.


Az útvonal biztosítását és a frissítést csak a megadott szintidőn belül teljesítőknek tudjuk garantálni. A célban mindenkit megvárunk, A VERSENYKÖZPONT NYITVATARTÁSÁIG. Az a résztvevő, aki limitidő után ér be egy ellenőrzőpontra, a versenyt nem folytathatja. A szervezők fenntartják a jogot, hogy időjárási problémák és/vagy biztonsági okokból megállítsák a versenyt vagy módosítsák a limitidőket.
Szintidők


A szintidők megtalálhatók az adott verseny oldalának alján lévő táblázatban.


ELLENŐRZŐPONTOK


Az útvonalon ellenőrzőpontokat működtetünk, melyeken rögzítjük a futók áthaladását. A szervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a futókat.


EGYÉNI FRISSÍTŐ


A versenyen egyéni frissítőket nem szállítunk ki. A frissítőpontokon saját emberrel tudsz egyéni frissítést igénybe venni.
IDŐMÉRÉS


AZ IDŐMÉRÉS AZ ULTRA BALATONON IS HASZNÁLT CHECKPOINT SYSTEM RENDSZERÉVEL TÖRTÉNIK. A KARPÁNT LETÉTI DÍJA 5000 FT, MELYET ÁTVÉTELKOR, A VERSENYKÖZPONTBAN KELL LETÉTBE HELYEZNI. PONTOS ÖSSZEGET KÉRÜNK, 1 DARAB 5.000 FT-OS BANKJEGYET! A RAJTBAN NEM VÁLTUNK PÉNZT ÉS SEMMILYEN MÁS ÉRTÉKTÁRGYAT NEM FOGADUNK EL LETÉTKÉNT. A LETÉTI DÍJAT A KARPÁNT LEADÁSA UTÁN RÖGTÖN A CÉLBAN KAPJÁK VISSZA A RÉSZTVEVŐK. A KARPÁNT MEGŐRZÉSE ÉS VISSZAJUTTATÁSA A VERSENYZŐ FELELŐSSÉGE. A VERSENYEN SAJÁT DUGÓKÁVAL INDULNI NEM LEHET.
Minden szintidőn belül teljesítő letölthető formátumú Diplomát kap.


Távonként az első 3 nő és férfi külön díjazást kap.


A KAPTATÓ alsó és felső ellenőrzőpontja közötti távot legrövidebb idő alatt teljesítő futó értékes nyereményt vehet át a meghirdetett táv(ok)on. Feltétel a szintidőn belüli célbaérkezés.
KÖTELEZŐ FELSZERELÉS


A WadkanZ Trail M és L táv résztvevőinek kötelező felszerelést írunk elő. A kötelező felszerelések listája a minimum, amelyet minden futónak magával kell vinnie a versenyen, a kötelező listán túl a személyes igényeknek megfelelően kell kiegészíteni a felszerelést. A kötelező felszerelés meglétét a dobogósoknál automatikusan, a célba érkezést követően (is) ellenőrizzük!

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, az ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt. Vis maior esetén a verseny egy másik időpontban kerül megszervezésre.


Kötelező felszerelés:

- Mobiltelefon, bekapcsolt állapotban.
- Fényképes igazolvány.
- ÉJSZAKAI VERSENYEKEN FEJLÁMPA FELTÖLTÖTT ELEMEKKEL/AKKUVAL.

AJÁNLOTT FELSZERELÉS:

- Pohár vagy
- Víztartály ("kemülbek") vagy
- Kulacs.FÉLIG ÖNELLÁTÓ ESEMÉNY


Félig önellátó alatt azt értjük, hogy a futó két frissítőpont közt haladva, alkalmazkodva az adott helyzethez, a problémáit (legyen az fizikai, mentális vagy az időjárás okozta) önmaga oldja meg.


Ehhez a következőket kell betartania minden futónak:

- A verseny kezdetétől a végéig magánál kell tartania a kötelező felszerelését (lásd Kötelező felszerelés). A pályabírók a verseny ideje alatt bármikor ellenőrizhetik azt.
- Az a futó, aki az ellenőrzést akadályozza vagy megtagadja, azonnal kizárásra kerül.
- A frissítőpontot elhagyva a futónak biztosnak kell lennie abban, hogy a nála lévő élelmiszer és folyadék a következő frissítőpontig elegendő.
- Személyes asszisztenciát a futók kizárólag a frissítőpontokon vehetnek igénybe.
- Versenyen kívüli személy nem kísérheti a futót sem gyalog, sem autóval, sem biciklivel.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK


1. A versenyzőnek tisztában kell lennie a verseny sajátosságával, a választott táv hosszával és nehézségével, valamint tökéletesen felkészültnek kell lennie rá.
2. Megfelelő hegyi jártassággal kell rendelkeznie.
3. Külső segítség nélkül kell kezelnie a pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémákat.
4. Tudatában kell lennie annak, hogy a fenti problémák megoldása nem a rendezők feladata.


SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓKPihenőhely

A szervezők pihenőhelyet működtetnek a célban.

Útvonaljelölés

A verseny útvonalát a verseny saját szalagjával és irányjelző tábláival jelöljük.

Főút keresztezése

A versenyen útlezárás nem lesz. Autóút keresztezésénél a versenyző köteles betartani a KRESZ előírásait, elsőbbsége járművekkel szemben nincs. A futók közutakon való áthaladását rendőrök, polgárőrök és önkéntesek segítik.

Büntetés és kizárás

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint:
• Az útvonal komoly levágása – 1 óra büntetés.
• Az útvonal rövid levágása – 15 perc büntetés.
• Hiányos kötelező felszerelés – Azonnali kizárás.
• Kötelező felszerelés ellenőrzésének akadályozása, megtagadása – Azonnali kizárás.
• Szemetelés – Azonnali kizárás.
• Tiszteletlen viselkedés (önkéntesekkel vagy futókkal szemben) – Azonnali és életre szóló kizárás az összes WadkanZ által rendezett versenyről.
• Csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…) – Azonnali és életre szóló kizárás.
• Rajtszám letakarása – 15 perc büntetés.
• Ellenőrzőpont kihagyása – Azonnali kizárás.
• A verseny hivatalos személyzetének (orvos, elsősegélynyújó, pontfőnök, pályabíró, mentő, rendőr) utasításának megtagadása – Azonnali kizárás.
• Limitidőn túli beérkezés – Azonnali kizárás.
• Segítségnyújtás elmulasztása – Azonnali kizárás.
• A büntetést a célban adjuk hozzá a befutóidőhöz.
• A nem rögzített kihágásokban a pályabírók döntenek.

Óvás

Az óvást a Versenyigazgató felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft kíséretében a célbaérés után 2 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

Helyszínek és útvonal módosítása, a verseny törlése

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.

Állatok

Tilos a versenyen bármilyen állattal együtt indulni.

Felelősség

Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.
Pontokon hagyott felszerelésért nem vállalunk felelősséget és csak a versenyközpontig szállítjuk el, ahol átvehető.

Fotók, videók

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

ELSŐSEGÉLY


A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtók állnak készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.


(c) terepfutas.hu