E-MAIL ÉRTESÍTÉS – NE MARADJ LE!


A versenyeinkkel kapcsolatos összes fontos információt emailben küldjük.
A jelentkezéssel elfogadod, hogy bármilyen módosítást, – például a verseny törlését – emailben jelezzük.
Kérjük, olyan emailt adj meg, amit A VERSENY ELŐTTI HÉTEN ELLENŐRZÖL.


HA VÉLETLENÜL ROSSZ EMAIL CÍMET ADTÁL MEG, KÉRJÜK ÍRJ NEKÜNK, HOGY ELLENŐRIZHESSÜK: INFO@WADKANZ.HU
HA NEM KAPSZ REGISZTRÁCIÓS LEVELET, ELKÉPZELHETŐ, HOGY A PROMOTIONS, VAGY SPAM MAPPÁBA KERÜLT.

RAJTCSOMAG ÉS RAJTSZÁM


A rajtcsomag átvételekor fényképes igazolvánnyal kell igazolnod magad. E nélkül a rajtcsomagot nem tudod átvenni! A rajtszámot a verseny során végig elöl és jól láthatóan kell viselni.
A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos.A rajtcsomag tartalma:


  • Rajtszám
  • Karszalag (bizonyos versenyeinken)

Kizárólag karszalaggal tudsz bejutni:


  • Rajt- és célterületre
  • Frissítőpontokra
  • CSOMAGMEGŐRZŐHÖZ

A rajtszámodat vidd magaddal:


  • CSOMAGMEGŐRZŐ
  • Ebéd
  • Öltöző
  • Verseny :)

Az útvonal biztosítását és a frissítést csak a megadott szintidőn belül teljesítőknek tudjuk garantálni. A célban mindenkit megvárunk, A VERSENYKÖZPONT NYITVATARTÁSÁIG. Az a résztvevő, aki limitidő után ér be egy Ellenőrzőpontra, a versenyt nem folytathatja. A szervezők fenntartják a jogot, hogy időjárási problémák és/vagy biztonsági okokból megállítsák a versenyt vagy módosítsák a limitidőket.
Szintidők


A szintidők megtalálhatók az adott verseny oldalának alján lévő táblázatban.


ELLENŐRZŐPONTOK


Az útvonalon Ellenőrzőpontokat működtetünk, melyeken rögzítjük a futók áthaladását.

A szervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a futókat.


EGYÉNI FRISSÍTŐ


A versenyen egyéni frissítőket nem szállítunk ki. A Frissítőpontokon saját emberrel tudsz egyéni frissítést igénybe venni.
NEM ADUNK POHARAT

Szeretnénk megtartani az erdőt olyannak, ahogy kaptuk, ezért eldobható poharat a Frissítőpontokon nem adunk!
Saját pohár, kulacs vagy "kemülbek" használata kötelező.Minden szintidőn belül teljesítő letölthető formátumú Diplomát kap.


Távonként az első 3 nő és férfi külön díjazást kap.
KÖTELEZŐ FELSZERELÉS


A WadkanZ Trail M és L táv résztvevőinek kötelező felszerelést írunk elő. A kötelező felszerelések listája a minimum, amelyet minden futónak magával kell vinnie a versenyen, a kötelező listán túl a személyes igényeknek megfelelően kell kiegészíteni a felszerelést. A KÖTELEZŐ FELSZERELÉS MEGLÉTÉT A DOBOGÓSOKNÁL A CÉLBA ÉRKEZÉST KÖVETŐEN (IS) ELLENŐRIZHETJÜK!

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, az Ellenőrzőpontok, Frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.
Vis maior esetén a verseny egy másik időpontban kerül megszervezésre.


Kötelező felszerelés:

- Mobiltelefon, bekapcsolt állapotban.
- Fényképes igazolvány.
- ÉJSZAKAI VERSENYEKEN FEJLÁMPA FELTÖLTÖTT ELEMEKKEL/AKKUVAL.
- Pohár vagy víztartály ("kemülbek") vagy Kulacs.FÉLIG ÖNELLÁTÓ ESEMÉNY


Félig önellátó alatt azt értjük, hogy a futó két Frissítőpont közt haladva, alkalmazkodva az adott helyzethez, a problémáit (legyen az fizikai, mentális vagy az időjárás okozta) önmaga oldja meg.


Ehhez a következőket kell betartania minden futónak:

- A verseny kezdetétől a végéig magánál kell tartania a kötelező felszerelését (lásd Kötelező felszerelés). A pályabírók a verseny ideje alatt bármikor ellenőrizhetik azt.
- Az a futó, aki az ellenőrzést akadályozza vagy megtagadja, azonnal kizárásra kerül.
- A Frissítőpontot elhagyva a futónak biztosnak kell lennie abban, hogy a nála lévő élelmiszer és folyadék a következő Frissítőpontig elegendő.
- Személyes asszisztenciát a futók kizárólag a Frissítőpontokon vehetnek igénybe.
- Versenyen kívüli személy nem kísérheti a futót sem gyalog, sem autóval, sem biciklivel.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK


1. A versenyzőnek tisztában kell lennie a verseny sajátosságával, a választott táv hosszával és nehézségével, valamint tökéletesen felkészültnek kell lennie rá.
2. Megfelelő hegyi jártassággal kell rendelkeznie.
3. Külső segítség nélkül kell kezelnie a pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémákat.
4. Tudatában kell lennie annak, hogy a fenti problémák megoldása nem a rendezők feladata.


SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓKminőségbeli kifogás vagy javaslat

Ha bármilyen minőségbeli kifogás vagy javaslat felmerül a versennyel kapcsolatban, kérjük, feltétlenül jelezzétek, hogy kivizsgálhassuk és javíthassuk az esetleges hiányosságot. Amennyiben jogosnak találjuk a panaszt, visszatérítjük a verseny árát egy ingyenes, átruházható nevezés formájában.

Pihenőhely

A szervezők pihenőhelyet működtetnek a célban.

Útvonaljelölés

A verseny útvonalát a verseny saját szalagjával és irányjelző tábláival jelöljük. Kérjük, kizárólag WadkanZ feliratos jelzéseket kövess.
Sajnos, többször előfordult, hogy jelzéseinket ÁTHELYEZTÉK, így tévesztve meg résztvevőinket. Kérjük, amennyiben bármilyen rendellenességgel vagy letépett szalagokkal találkozol, azonnal értesítsd a következő pont személyzetét!

Főút keresztezése

A versenyen útlezárás nem lesz. Autóút keresztezésénél a versenyző köteles betartani a KRESZ előírásait, elsőbbsége járművekkel szemben nincs. A futók közutakon való áthaladását rendőrök, polgárőrök és önkéntesek segítik.

Büntetés és kizárás

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint:
• Az útvonal komoly levágása – 1 óra büntetés.
• Az útvonal rövid levágása – 15 perc büntetés.
• Hiányos kötelező felszerelés – Azonnali kizárás.
• Kötelező felszerelés ellenőrzésének akadályozása, megtagadása – Azonnali kizárás.
• Szemetelés – Azonnali kizárás.
• Tiszteletlen viselkedés (önkéntesekkel vagy futókkal szemben) – Azonnali és életre szóló kizárás az összes WadkanZ által rendezett versenyről.
• Csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…) – Azonnali és életre szóló kizárás.
• Rajtszám letakarása – 15 perc büntetés.
• Ellenőrzőpont kihagyása – Azonnali kizárás.
• A verseny hivatalos személyzetének (orvos, elsősegélynyújó, pontfőnök, pályabíró, mentő, rendőr) utasításának megtagadása – Azonnali kizárás.
• Limitidőn túli beérkezés – Azonnali kizárás.
• Segítségnyújtás elmulasztása – Azonnali kizárás.
• A büntetést a célban adjuk hozzá a befutóidőhöz.
• A nem rögzített kihágásokban a pályabírók döntenek.
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a WadkanZ versenyek szervezői nem szeretnék az összes szabálytalanságot kivizsgálni és szankcionálni. Aki csal, elsősorban magát veri át. Amennyiben mégis úgy érzed, hogy a jogos helyezésedről csalás miatt csúszol le, mindenképpen jelezd az ÓVÁS részben leírtak szerint.

Óvás

Óvást szóban lehet bejelenteni a Versenyigazgatónak, legkésőbb az erdeményhirdetés program szerinti időpontja előtt 30 perccel.
Az eredményeket a race.wadkanz.hu weboldalról elérhető EREDMÉNYEK oldalon lehet ellenőrizni.
Amennyiben itt nem megfelelő eredményt találtok, kérjük, jelezzétek, mert kizárólag akkor tudjuk ellenőrizni, ha tudunk róla.

Az óvás díja 2.000 Ft. Amennyiben az óvás jogos, az óvás díja visszatérítésre kerül, és korrigáljuk az eredményt.
Az erdményhirdetést semmilyen indokkal nem lehet félbeszakítani, a dobogóra szólított győzteseket korrigálni nem fogjuk.
Kérjük, időben ellenőrizzétek az eredményeket! Köszönjük a megértést.

A WadkanZ szervezői hisznek versenyzőik tisztességében, ezért kizárólag a dobogós helyezéseket érintő óvásokat vizsgáljuk ki. Természetesen, a visszautasított óvásért nem kell fizetni.

Helyszínek és útvonal módosítása, a verseny törlése

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, Ellenőrzőpontok, Frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.

Állatok

Tilos a versenyen bármilyen állattal együtt indulni.

Felelősség

Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.
Pontokon hagyott felszerelésért nem vállalunk felelősséget és csak a Versenyközpontig szállítjuk el, ahol átvehető.

Fotók, videók

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

Emailes és telefonos megkeresés

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy a verseny szervezői az aktuális versennyel kapcsolatos egyeztetés érdekében emailben vagy telefonon felkeressék. A telefonos elérhetőség megadására azért van szükség, mert a verseny alatt így tudjuk elérni a futót. Igyekszünk minden be nem érkező futónak segíteni a visszajutásban. A megadott adatokat a verseny utáni két hét elteltével, - illetve folyamatban lévő ügy esetén a probléma megoldását követően -töröljük rendszerünkből, azokat harmadik félnek nem adjuk át (kivéve, ha törvény írja elő). Az esetleges külső szolgáltatóknak kizárólag olyan adatokat adunk át, amivel a versenyző nem azonosítható, ilyenek lehetnek a rajtszám vagy a becenév.

Adatkezelés

Részleteket lásd itt: Adatkezelési nyilatkozat .
A rajtlistában csak a rajtszámot és megadott becenevet tüntetjük fel a személyes adatok védelmének érdekében. Teljes rajtlistát nem adunk ki. A közzétett rajtlistát utólag nem áll módunkban módosítani, ezért kérjük, olyan becenevet adj meg, amivel elfogadod, hogy a rajtlistában kereshető lesz. A helyszíni nevezők nem tudnak megadni becenevet, ezért ők kizárólag a rajtszámuk alapján tudják megnzéni eredményüket a rajtlistában.

ELSŐSEGÉLY


A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtók állnak készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.


A Versenyszabályzat egyes részeinél a (c) terepfutas.hu útmutatását vettük alapul, bizonyos részekben viszont eltérünk az ott leírtaktól.

Milyen távon futsz szívesen?